Kaheksas nädal:Hariduste analüüs

IT-töökoha saamiseks võib teil olla mitu tüüpi kvalifikatsioone: klassikaline kõrgkoolidiplom, rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom või erialase kutsetunnistus. Igaüks neist on kasulik erinevat tüüpi tööde jaoks.

Klassikaline diplom annab laiapõhjalise hariduse koos teooria ja üldteadmistega. Tööandjatele meeldib see, sest see näitab, et suudate mõelda jooksu pealt, probleeme lahendada ja hästi kirjutada. Aga sellest võib ebapiisavaks jääda, kui soovid praktilisi oskusi konkreetse töö jaoks. See sobib paremini kõrgema taseme IT-töökohtade jaoks, nagu IT-manager, tarkvaraarendaja või andmebaasiadministraator.

Kutsetunnistused, nagu Cisco või MS sertifikaat, keskenduvad konkreetsele oskusele konkreetses valdkonnas. Need tõestavad, et et mõistad valdkonda ja tead, mida konkreetsel tööl (nt andmebaasi administraator või võrguturve) teete. Tihti on lihtsam ja odavam saada tunnistust tunnistust, selle asemel, kõrgharidust omada.

Kui teil on rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom, näiteks tehnikumi diplom, tähendab see, et teil on praktilised oskused kindlas IT-valdkonnas. Need diplomid sobivad suurepäraselt mingi algtaseme IT-töökohtade jaoks, näiteks tehniline toetus. Need ei anna teile sama laiapõhjalist haridust kui klassikalise kõrgkoolidiplom, kuid annavad teile konkreetse IT-töö jaoks vajalikud spetsiifilised oskused.

Kui soovite valida, millist haridust omandada, mõelge sellele, mida soovite oma karjääri nimel teha. Kui teie eesmärk on olla juht või töötada paljudes erinevates valdkondades, võib klassikaline kraad olla parem. Kui soovite spetsialiseeruda konkreetsele tehnoloogiale, võib kutsetunnistus olla kasulikum. Aga kui pole soovi pikka aega õppida ja tahad rohkem praktikat, läbida alg- ja järgnevate tasemete, siis sobiks paremini kutsekõrgkoolidiplom.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started