Üheteistkümnes nädal: Tarkvara ja ärimudelid

Võtan tarkvaraarenduse mudeli ja ärimudeli, mida kasutab Airbnb – populaarne Ameerika veebiturg, mis võimaldab inimestel eluaset broneerida üle maailma.

  • Tarkvaraarenduse mudel:

Airbnb järgib paindlikku tarkvaraarenduse mudelit, kus arendusprotsess on iteratiivne ja koostööpõhine. Ettevõte kasutab funktsionaalseid meeskondi, et töötada samaaegselt toote erinevate aspektidega, tagades uute funktsioonide ja täiustuste pideva tarnimise.

Üks Airbnb arendusprotsessi põhiomadusi on keskendumine kasutajate tagasisidele. Ettevõte kogub oma kasutajatelt regulaarselt tagasisidet ja lisab selle oma arendusprotsessi, et kasutajakogemuse parandada. Selline mudel on aidanud Airbnb-l kiiresti kohaneda muutuvate turutingimuste ja kasutajate vajadustega, võimaldades konkurentide ees püsida.

  • Ärimudel:

Airbnb ärimudel on üles ehitatud jagamismajandusele, ühendades majaomanikke ja üürnikke ning võimaldades majaomanikel oma kinnisvara välja üürida reisijatele, kes otsivad kättesaadavat eluaset. Võttes iga oma platvormi kaudu tehtud broneeringu eest komisjonitasu, teenib Airbnb tulu, ilma et ta omaks ühtegi loetletud kinnisvara. Selline skaleeritav mudel on võimaldanud Airbnbil kiiresti laieneda, muutudes üheks maailma suurimaks ja edukaimaks veebituruks.

Airbnb kasutatav jagamismajanduse ärimudel on traditsioonilise hotellitööstuse häirinud, pakkudes laiemat valikut madalamate hindadega majutusvõimalusi. See uuendus on meelitanud ligi suure kasutajaskonna, mis muudab Airbnb reisitööstuses domineerivaks mängijaks. Selle edu on saanud, sest ettevõtte võimes ära kasutada jagamismajanduse jõudu, võimaldades kiiret kasvu ja häirides juba ammu tekkinud tööstust.

Üldiselt võib Airbnb edu seletada selle paidliku arendusmudeli ja uuendusliku ärimudeliga. See on platvorm, mis muutus inimeste reisimise ja majutuse leidmise viisi üle maailma.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started